Marjolein van Vliet

Sinds haar beëdiging als advocate is Marjolein verbonden aan Punt & Van Hapert Advocaten. Marjolein is civiliste. Inmiddels is zij advocaat – medewerker en staat zij haar eigen ‘vaste cliënten’ bij.

Marjolein houdt zich met name bezig met het ontslagrecht. Marjolein is advocate van werkgevers en werknemers. De eerste groep behoeft assistentie bij de cruciale ‘dossieropbouw’. Ondernemers roepen haar hulp ook in bij problemen met de Arbeidsinspectie. Bij werknemers gaat het vaak om het zo ‘duur mogelijk verkopen van de huid’.

Daarnaast maakt Marjolein deel uit van de sectie ‘Ondernemers en echtscheiding’. Zij legt zich daarbij steeds meer toe op de bijzondere positie van ex – samenwoners. De ‘scheiding’ van én verdeling bij ex – samenwoners, met of zonder samenlevingscontract, behoeft namelijk specifieke kennis en ervaring.

Marjolein heeft in 2009 haar rechtenstudie voltooid aan de Universiteit Utrecht. Naast de algemene bacheloropleiding heeft Marjolein de master Recht en Onderneming afgerond. Op basis van de door haar behaalde resultaten is zij aansluitend geselecteerd voor een bijzonder project van de Universiteit van Utrecht op het gebied van Europees recht (masterclass Europees recht).

Marjolein is actief (bestuurs)lid van de Jonge Balie Amsterdam. Zij spreekt Nederlands, Engels en Frans.

 

Contact: marjoleinvanvliet@pvhadvocaten.nl