Marjolein van Vliet

Sinds haar beëdiging in 2011 als advocate is Marjolein verbonden aan Punt & Van Hapert Advocaten. Marjolein is civiliste. Marjolein staat haar eigen ‘vaste cliënten’ bij in onder meer het horeca- en hotelwezen en de media- en communicatiebranche. Marjolein houdt zich bezig met het ontslagrecht. Ze behartigt belangen van werkgevers en werknemers. De eerste groep behoeft assistentie bij de cruciale ‘dossieropbouw’ bij een disfunctionerende werknemer. Gezamenlijk wordt een traject ingericht om op voortvarende en goedkope wijze afscheid te kunnen nemen van de werknemer. Bij werknemers gaat het vaak om het zo ‘duur mogelijk verkopen van de huid’ en dus een beëindiging van het dienstverband onder gunstige voorwaarden. Per zaak en per werknemer wordt gekeken welke route daarvoor het beste is.

Daarnaast maakt Marjolein deel uit van de sectie ‘Ondernemer en echtscheiding’. Zij opereert op het spanningsveld van familierecht en ondernemingsrecht en beschikt zowel in het kader van verdelingen als alimentatierecht over kennis van jaarrekeningen en kan in uw voordeel werken met begrippen als dividend, rekening – courant en kasstromen. Daarnaast legt zij zich steeds meer toe op de bijzondere positie van ex – samenwoners. De ‘scheiding’ van én verdeling bij ex – samenwoners, met of zonder samenlevingscontract, behoeft namelijk specifieke kennis en ervaring. Cliënten stellen op prijs dat zij voortvarend en doortastend communiceert. Zij is ‘to the point’ en staat bekend om haar prettige en zakelijke communicatie. Zij luistert goed naar de wensen van cliënten en hun belangen op de lange termijn. Haar reële insteek in procedures wordt gewaardeerd. Cliënten zijn zo goed op de hoogte van hun (proces)mogelijkheden, waardoor gezamenlijk het maximale resultaat kan worden bereikt.

In 2009 heeft Marjolein haar rechtenstudie voltooid aan de Universiteit Utrecht. Naast de algemene bacheloropleiding heeft Marjolein de master Recht en Onderneming met succes afgerond. Marjolein spreekt Nederlands, Engels en Frans.

Contact:

marjoleinvanvliet@pvhadvocaten.nl
www.linkedin.com/in/marjoleinvvliet/

Marjolein van Vliet